Hot news. Het gebruik van antibiotica in de veehouderij moet flink omlaag. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft dat vrijdag gezegd tegen de NOS. Ze reageerde op een onderzoek van de Consumentenbond waaruit blijkt dat kalfsvlees en biefstuk vaak besmet zijn met de gevaarlijke ESBL-bacterie. Volgens Schippers is de overheid al bezig het gebruik van antibiotica in de veehouderij omlaag te krijgen. Er is inmiddels sprake van een flinke daling, maar het gebruik moet ,,nog veel verder terug”.
Consumenten raadt zij aan vlees goed te doorbakken. ,,Was je handen en ga niet op de plank waarop vlees is gesneden, ook nog tomaten snijden”, luidt verder haar advies.
bron: ANP
Lees ook:Antibioticagebruik ruim 50% lager
Lees ook:Pas op voor bacteriën in vis uit Azië
Lees ook:Patienten vragen te gemakkelijk om antibiotica
Lees ook:Voedingscentrum: bak wild vlees goed door
Lees ook:Pas op met niet goed doorbakken hamburger bij de kerstgourmet