Ademcoach-app helpt je van je vliegangst af

nooooMensen met vliegangst kunnen binnenkort hulp krijgen van een digitale ademcoach. Deze adem-app geeft een ademritme aan waarmee de bloeddruk en de hartslag van de angstige vliegtuigpassagier omlaag wordt gebracht. Dat meldt de maker van de app, luchtvaartpsycholoog Lucas van Gerwen, zondag.

Vliegangst leidt tot een hoge spierspanning en een oppervlakkige adem. Die symptomen voeden de angst voor het vliegen alleen nog maar meer, zegt Van Gerwen. Het kijken naar een scherm waarop het ademritme is te zien geeft rust en geeft negatieve gedachten geen kans, aldus de psycholoog. Overigens zou de ademcoach volgens hem ook kunnen werken bij andere angsten.

Van Gerwen is vliegangsttherapeut en promoveerde in 2004 aan de universiteit Leiden op het onderwerp.

De adem-app wordt op 1 juni gelanceerd tijdens het Nationaal Vliegangstweekend in de Aviodrome in Lelystad.

Tijdens dat evenement kunnen bezoekers workshops volgen bij verschillende vliegangsttherapeuten. Ze leren er bijvoorbeeld wat de oorzaken zijn van vliegangst en kunnen ontspanningsoefeningen doen in een geparkeerde Boeing 747-300. Een piloot legt aan het publiek uit hoe een vliegtuig vliegt, wat turbulentie is en aan welke eisen de luchtverkeersveiligheid moet voldoen.

bron:  ANP

Lees ook:Goed nieuws: meer kinderen ontbijten
Lees ook:Hoe zeker ben jij over je adem?
Lees ook:Vliegangst komt na de MH17-ramp veel meer voor
Lees ook:Na knoflook melk drinken, dan stink je niet
Lees ook:Wordt Miss Natural 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>