Huidkanker behandelen met crème uit 1950

logo-huidkanker1Baanbrekend nieuws: naar het schijnt zou een crème uit 1950 tegen de meest voorkomende vorm van huidkanker werken. Dit gegeven kan de zorg miljoenen besparen. Volgens het UMC Maastricht is dat het oude middel net zo effectief is als de moderne technologie en ook nog goedkoper.

In Nederland komen er naar schatting elk jaar 45.000 nieuwe gevallen van huidkanker bij. In 85 procent van de gevallen gaat het om basaalcelcarcinoom. Deze vorm van huidkanker is goed te behandelen.
Onderzoekster A. Arits vergeleek de resultaten van fotodynamische therapie in het ziekenhuis met die van twee crèmes die de patiënt thuis zelf kan aanbrengen. De eerste zet het eigen immuunsysteem aan het werk, de tweede valt onder chemotherapie en kwam in 1950 al op de markt. Beide crèmes bleken even effectief als fotodynamische therapie.

bron: gezondheidnieuws

Lees ook:Steeds meer ziekenhuisopnamen voor huidkanker
Lees ook:Hoe correct zijn de cijfers over huidkanker?
Lees ook:Huidige ouderen lopen grote kans op huidkanker
Lees ook:Fysio verkleint kans op longontsteking
Lees ook:Nieuwe behandelmethode middel remt huidkanker af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>