Fysio verkleint kans op longontsteking

Twee weken fysiotherapie voor een hartoperatie vermindert de kans op een longonsteking met 60 procent. Dat concludeert Erik Hulzebos van het Universitair Medisch Centrum Utrecht na onderzoek bij 276 patiënten die een bypassoperatie ondergingen.

De resultaten staan in het medische tijdschrift JAMA van deze week. Uit het onderzoek blijkt ook dat de bypasspatiënten die fysiotherapie hadden gehad, een dag korter in het ziekenhuis lagen.

Hulzebos vergeleek 139 patiënten die wel en 137 patiënten die geen fysiotherapie kregen. De therapie bestond uit minimaal twee weken dagelijkse training van de ademspieren, ademhalings- en hoestoefeningen.

Bron: De Telegraaf.nl

Lees ook:‘Taalstoornis na beroerte snel behandelen’
Lees ook:Vergelijk zelf wachtlijsten in ziekenhuizen
Lees ook:Artsen waarschuwen voor gevaarlijke babytherapie
Lees ook:Huidkanker behandelen met crème uit 1950
Lees ook:Paniek onder reumapatiënten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fysio verkleint kans op longontsteking

  1. zirus

    Natuurlijk en heel logisch toch? Daar zou helemaal geen test voor nodig zijn. Zal ik nog wat suggesties doen?
    Als mensen die voor een operatie staan, eerst zes weken een gezondheids dieet, zoals het “makersdiet” volgen, zal de kans op longontsteking en andere complicaties nog verder drastisch verminderen.
    Ik wil nog wel een stapje verder gaan. Als mensen preventief het “makersdiet” volgen dan zal de kans op het gezond doorkomen van een operatie nog verder toenemen en dat niet alleen, het aantal operaties zal dan ook drastisch afnemen. Als dat eens uitgetest wordt. Bij deze daag ik alle ziekenhuizen artsen enz. uit, dit eens te proberen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>