Eerder medicijnen bij HIV

jajaDe Wereldgezondheidsorganisatie WHO wil dat mensen die met hiv zijn geïnfecteerd eerder medicijnen krijgen, wanneer hun immuunsysteem nog sterk is. Dat staat in nieuwe richtlijnen van de organisatie voor de behandeling van hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. Als de behandeling met de cocktail van middelen tegen aids eerder begint, leven patiënten langer en is er een kleinere kans dat ze anderen besmetten.

Volgens de WHO kunnen door snellere medicatie tot 2025 3 miljoen levens worden gered en wordt voorkomen dat ongeveer 3,5 miljoen mensen worden besmet. De richtlijnen staan in een rapport dat zondag openbaar werd. Volgens de WHO waren er eind vorig jaar 9,7 miljoen mensen die medicijnen kregen vanwege hun besmetting.

Verder raden de WHO in de richtlijnen aan medicijnen te geven aan alle kinderen onder de 5 jaar met het hiv virus, alle vrouwen met hiv die zwanger zijn of borstvoeding geven, en aan hiv-dragers wier partner niet is geïnfecteerd.

Volgens de WHO gaat het om een ,,enorme beleidsverandering”, waardoor het aantal mensen met hiv dat wereldwijd in aanmerking komt voor de medicatie stijgt naar 26 miljoen.

Lees ook:Eén op de twintig kinderen met hiv krijgt hulp
Lees ook:Wereld zonder aids in 2030
Lees ook:Actuele cijfers: bijna 40 miljoen hiv-geïnfecteerden
Lees ook:‘Amerikaanse baby geneest van hiv’
Lees ook:‘Hiv in Zuid-Afrika in 35 jaar te stoppen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>