Eén op de twintig kinderen met hiv krijgt hulp


Slechts één op de twintig kinderen die met hiv zijn besmet, krijgt de benodigde medicatie. Het gebrek aan medicijnen betekent de dood voor miljoenen kinderen, is de conclusie van een rapport van zeven internationale hulporganisaties.

Onder de naam Global Movement for Children deden de organisaties, waaronder Unicef en Plan International, onderzoek naar de beschikbaarheid van aidsremmers voor kinderen. Een goede behandeling voor kinderen ‘bestaat praktisch niet’, stelt het rapport. "De meeste kinderen met het virus overlijden voor hun vijfde verjaardag", waarschuwde de voorzitter van de instellingen.

Het rapport stelt verder dat 90 procent van de met hiv besmette kinderen in het gebied onder de Sahara in Afrika leven en dat zij de slechtste toegang tot medicatie hebben. Ruim 90 procent van de besmette kinderen krijgt het virus al tijdens de zwangerschap via de moeder. Met de juiste medicijnen kan het risico van die besmetting tot twee procent worden teruggebracht, aldus het rapport.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Eerder medicijnen bij HIV
Lees ook:Onderzoek naar ADHD-behandeling bij kinderen
Lees ook:Medicatieveiligheid in zorginstellingen is onvoldoende
Lees ook:Half miljoen kinderen besmet met HIV in 2006
Lees ook:Erectieprobleem vooral aangepakt met medicijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>