‘We eten steeds zouter’

mooiHet zout in alledaagse voedingsmiddelen is gemiddeld niet gedaald sinds 2007, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Een deel is minder zout geworden, maar er zijn ook producten die in 2013 juist zouter zijn. De grootste stijgers sinds 2007 zijn sandwichspreads, kroketten en kaas.
Ook zijn er grote verschillen binnen de productgroepen, het minst zoute product is vaak een derde minder zout dan het zoutste product.

De Consumentenbond onderzoekt sinds 2007 elke 2 jaar het zoutgehalte in 150 alledaagse levensmiddelen, zoals brood, kaas en tomatensoep.

bron: Gezondheidsnet.nl

Lees ook:Voedingsmiddelen worden minder zout
Lees ook:‘Jaarlijks 5000 doden door te veel keukenzout’
Lees ook:Minder zout in de groente
Lees ook:Hollandse vinding maakt eten veel minder zout
Lees ook:‘Te veel zout in glutenvrij brood’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>