Minder mensen naar arts door geldnood

jajaHuisartsen en medisch specialisten zien minder patiënten in de wachtkamer. Als gevolg van het verhoogde eigen risico mijden Nederlanders de zorg. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO, schrijft De Telegraaf.

TNS NIPO deed onderzoek onder 214 huisartsen, 214 medisch specialisten en 936 zorgconsumenten en stelt dat er grote zorgen zijn over de gevolgen van het verhoogde risico.

Zo kan meer dan de helft van de patiënten met chronische ziekten, zoals reuma, diabetes of astma de kosten voor de zorg niet meer opbrengen. En een op de vijf ’gewone’ zorgconsumenten besluit om ondanks klachten niet naar de huisarts of de specialist te gaan vanwege de kosten.

Opvallend is bovendien dat een op de tien Nederlanders minder vaak naar de huisarts gaat, terwijl dergelijke bezoeken volledig worden vergoed.

bron: de telegraaf

Lees ook:‘Grotere rol bij kanker van huisarts’
Lees ook:Huisartsenactie dupeert patiënten
Lees ook:Huisartsen zwakken patiëntonvriendelijke acties af
Lees ook:‘Beter luisteren naar behoefte dementerende patiënt’
Lees ook:Je huisarts is goedkoper dan de specialist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>