Brabander sneller in psychiatrische kliniek

pBrabanders en Limburgers die kampen met psychische klachten worden sneller en langduriger opgenomen in een psychiatrische inrichting dan patiënten uit andere delen van het land. Het AD meldt dat de kans op opname in Brabant twee keer zo groot is als in Noord-Holland.

Dit blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar VGZ. Volgens de verzekeraar zijn er in Brabant en Limburg simpelweg meer plekken in psychiatrische klinieken. In de katholieke regio werden in het verleden altijd psychiatrische patiënten uit de Randstad opgevangen. Daardoor zijn er nu relatief nog steeds veel bedden beschikbaar. Twente, de regio Dordrecht en Drenthe hebben juist relatief weinig plekken.

De instellingen zijn inmiddels wel druk bezig het aantal opnames terug te dringen. Veel experts zijn het er over eens dat thuisbehandeling effectiever is.

Lees ook:Brabander moet zich zorg maken om gezondheid
Lees ook:Meer hartaanvallen in Midden-Brabant
Lees ook:Borstkankerpatiënten willen langer nacontrole
Lees ook:Aantal besmettingen Q-koorts nu al verdubbeld
Lees ook:Veiligheid centraal in Week van de Psychiatrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>