Begin zwangerschap cruciaal voor kind

fotoKinderen van vrouwen die in de eerste 12 weken van hun zwangerschap ongezond leven, lopen later meer gezondheidsrisico’s. Ze hebben meer kans op overgewicht en hoge bloeddruk en later lopen ze ook een een groter risico op hart- en vaatziekten, meldt het AD.

Tot die conclusie komen de onderzoekers van de Generation R van het Erasmus MC. Generation R is een grootschalig bevolkingsonderzoek naar de groei, ontwikkeling en gezondheid onder 10.000 kinderen in Rotterdam.

,,De groei van de foetus in de eerste fase van de zwangerschap blijkt veel belangrijker voor de ontwikkeling van het kind na de geboorte te zijn dan we tot nu toe hebben aangenomen”, zegt hoofdonderzoeker en kinderarts Vincent Jaddoe van Generation R. Volgens hem is het goed als vrouwen die zwanger willen worden, al voordat ze stoppen met de pil een gesprek aangaan met een verloskundige.

Lees ook:Roken tijdens zwangerschap vergroot kans op dik kind
Lees ook:Mediterraan eten goed voor ongeboren kind
Lees ook:Matige stress tijdens zwangerschap goed voor kind
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap nóg schadelijker dan gedacht
Lees ook:Chemo tijdens zwangerschap schaadt kind niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>