‘Geef premature baby speciale voeding’

downloadKinderen die veel te vroeg geboren worden, krijgen na hun ontslag uit het ziekenhuis het best speciale flesvoeding mee. Als ze die voeding na hun ontslag een half jaar lang krijgen, groeien ze even goed als kinderen die standaard zuigelingenvoeding krijgen, maar ontwikkelen ze minder vet. Dat blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Monique van de Lagemaat van het VUmc.

Dikkere kinderen zijn vatbaarder voor onder meer hart- en vaatziekten en suikerziekte later in hun leven.

Kinderen die veel te vroeg geboren worden, nemen in de eerste weken van hun leven niet zo goed voedingsstoffen op en krijgen dus te weinig binnen. Later moeten ze die groeiachterstand inhalen. Als ze op dat moment de speciale voeding krijgen, groeien ze even snel als met de standaardvoeding, maar maken ze minder vetweefsel aan en stevigere botten.

De speciale voeding wordt nog niet standaard aangeboden wanneer te vroeg geboren kinderen uit het ziekenhuis worden ontslagen. Van de Lagemaat pleit ervoor dat wel te doen. Ze benadrukt overigens dat borstvoeding sowieso eerste keus is.

Van de Lagemaat promoveert vrijdag op haar bevindingen.

Lees ook:Extra glutamine in voeding goed voor te vroeg geboren baby’s
Lees ook:Vaccin voorkomt benauwdheid baby’s
Lees ook:Operaties netvlies premature baby’s
Lees ook:Nutricia roept voeding premature baby’s terug
Lees ook:Na vroeggeboorte meer kans op gedragsproblemen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>