Het is bijna Buitenspeeldag!

Buitenspeeldag-2014Op woensdag 11 juni is het Buitenspeeldag! In vrijwel alle gemeenten in Nederland worden buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd.Op www.buitenspeeldag.nl zijn al meer dan 500 initiatieven aangemeld en er komen dagelijks geweldige activiteiten bij! Aanmelden kan tot 1 juni opwww.buitenspeeldag.nl.

Aanmelden voor 1 juni levert gratis actiepakket op!

Iedereen die op 11 juni buitenactiviteiten voor kinderen organiseert, maar zich nog niet heeft aangemeld, kan dat nog tot 1 juni doen viawww.buitenspeeldag.nl. Aanmelders ontvangen een leuk actiepakket met posters en ballonnen zodat zij aan kinderen kenbaar maken op welke locaties er activiteiten worden georganiseerd. Ook voor tips, draaiboeken, promotiematerialen en inspiratie voor de leukste activiteiten kan iedereen terecht op www.buitenspeeldag.nl. Kinderen kunnen op deze website bekijken wat er in hun buurt wordt georganiseerd.

 

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen.Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is héél goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen en meer bewegen, aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

 

In 2013 werden tijdens de Buitenspeeldag op ruim 1200 locaties, in vrijwel elke gemeente, buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. De voor Buitenspeeldag 2014 aangemelde activiteiten beloven ook veel goeds! Skatelessen, straatvoetbaltoernooien, stormbanen: kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Met alle leeftijden wordt rekening gehouden.De initiatiefnemers hopen op nog meer aanmeldingen van spetterende buitenactiviteiten!

Lees ook:Het is bijna Buitenspeeldag!
Lees ook:Nickelodeon gaat op zwart tijdens buitenspeeldag
Lees ook:Donderdag is World Sight Day, onderga een ‘voelrondleiding’
Lees ook:Gezond uitje: ‘Boerderijen openen hun deuren’
Lees ook:Baby op komst? Verdubbel je geluk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>