We gaan te snel naar het ziekenhuis

drOngelofelijk, maar waar. Tienduizenden patiënten laten in het ziekenhuis behandelingen doen die bij de huisarts soms wel twee keer zo goedkoop zijn. Hierdoor worden de zorgkosten onnodig opgevoerd, blijkt uit het eerste overzicht van alle ziekenhuisbehandelingen dat de landelijke organisatie DBC Onderhoud woensdag online zet.

Met de openbaarmaking van de behandelprijzen hoopt de organisatie patiënten kostenbewuster te maken, meldt de Volkskrant. Patiënten weten vaak niet dat ze een behandeling (deels) zelf betalen doordat ze een hoog eigen risico hebben.

DBC Onderhoud verwacht dat meer transparantie ook van belang kan zijn voor de onderhandelingen tussen ziekenhuizen en verzekeraars. Vooralsnog waren gegevens over prijzen, behandelingen en omzet alleen in te zien met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur.

bron: De Volkskrant

Lees ook:‘Kwakzalverij neemt toe door btw’
Lees ook:Gynaecologen vinden ivf-behandeling nog te duur
Lees ook:‘Ziekenhuis moet kosten behandeling vooraf melden’
Lees ook:Astma Fonds één van de beste goede doelen
Lees ook:Maagbeschermers effectief bij pijnbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>