‘Palliatieve zorg-app voor huisartsen’ wint VoorGoedeZorg 2014

VGZMarije Brüll van Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant heeft de ideeënwedstrijd VoorGoedeZorg van VGZ gewonnen! Haar idee ‘Regionale app Palliatieve zorg voor huisartsen’ werd door de jury gekozen als het beste idee voor een verbetering in de palliatieve zorg. Het Netwerk Palliatieve Zorg gaat samen met VGZ de app verder ontwikkelen en uitvoeren.

Vijf finalisten

De finale vond donderdagavond 22 mei plaats bij CitySense in Utrecht. Jort Kelder presenteerde de sfeervolle avond en stelde samen met de jury kritische vragen aan de vijf finalisten. Zij kregen ieder vijf minuten om hun idee te presenteren. Uiteindelijk wees de jury de Palliatieve zorg-app aan als het winnende idee.

Het winnende idee: een praktische app voor huisartsen

Met de app wil het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant vooral de huisarts handige ondersteuning bieden bij de zorg in de laatste levensfase. Marije Brüll: “Een huisarts heeft meestal weinig ervaring hiermee. Daardoor maakt de arts soms verkeerde keuzes. Onze app gaat hierbij helpen, met praktische regionale informatie. Zoals handige telefoonnummers en tips. Zo kunnen we de kwaliteit van de palliatieve zorg én de kwaliteit van de allerlaatste fase in het leven verhogen.”

“We kijken uit naar de samenwerking”

Marije had niet verwacht te winnen: “Het is een ongelofelijke verrassing, al waren we natuurlijk overtuigd van ons idee. We hebben de app samen met ons hele netwerk bedacht. En we kijken ernaar uit om de app samen met VGZ, de huisartsenkring Zuidoost Brabant en Stichting KOH verder te ontwikkelen.”

De jury

De jury bestond uit Ab Klink (Raad van Bestuur VGZ), Prof. Dr. Kris Vissers (hoogleraar Palliatieve Zorg Radboudumc), Chantal Holtkamp (directeur VPTZ), Wilna Wind (directeur NPCF) en Frank Elion (Divisievoorzitter Commercie VGZ). Juryvoorzitter Ab Klink: “Het was een lastige keus en de jury zat in eerste instantie niet op één lijn. Maar deze app helpt patiënten, huisartsen én andere zorgverleners. Die combinatie zorgt voor de eerste prijs”.

Meer informatie over de wedstrijd en de andere deelnemers kan worden gevonden op: http://www.vgz.nl/voorgoedezorg

Lees ook:‘Eerder beginnen met palliatieve zorg’
Lees ook:Woensdag 12 november bekendmaking van: Het Beste Zorgidee 2014
Lees ook:Aantal hospices in Nederland stijgt fors
Lees ook:‘Advies terminale zorg is achterhaald’
Lees ook:Huisartsen slepen minister klink voor de rechter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>