Klimmen tegen kanker

clip_image002[2]Op 4 en 5 september beklimmen op initiatief van Stichting Mont Ventoux bijna 600 Nederlanders de ‘Kale Berg’ in Zuid-Frankrijk. De wandelaars, handbikers, hardlopers en fietsers zamelen geld in voor medische en emotionele hulp aan kankerpatiënten.

Het wordt een lange, zware tocht naar boven met zeer steile hellingen en extreem wisselende weersomstandigheden. Van de opbrengst gaat 60% naar KWF Kankerbestrijding ten behoeve van onderzoek naar kinderkanker en 40% naar kleinere goede doelen. Vorig jaar werd een bedrag van bijna 6 ton opgehaald.

Kanker met uitzaaiingen

Namens Stichting Kanker in Beeld, die landelijk kankerpatiënten steunt in de emotionele verwerking van de ziekte, beklimt Anouk Zelsmann (46), moeder van twee jonge kinderen, de Mont Ventoux. In april dit jaar kreeg haar man Joost de diagnose kanker. “Hij ging voor een routineonderzoek omdat hij al eerder last had van poliepen”, vertelt ze. “Ik dacht dat we gerust gesteld zouden worden. Maar dat liep anders. Het bleek darmkanker met uitzaaiingen in de lever. Ons hele leven stond plotseling compleet op zijn kop”.

Positief denken

Na maanden onzekerheid, overleven en zware behandelingen staat Anouk Zelsmann aan de vooravond van de beklimming van de Mont Ventoux. Intussen zijn de tumoren en uitzaaiingen met succes verwijderd en fysiek is Joost al goed herstellende. Hij gaat mee naar de Kale Berg om zijn vrouw aan te moedigen. “De ziekte heeft een enorme wissel getrokken op ons gezinsleven”, vertelt Anouk. “Het heeft veel angst en onzekerheid teweeg gebracht. Die heftige emoties willen we symbolisch achterlaten op de top van de Mont Ventoux, zodat wij weer door kunnen gaan met leven. Want hoewel er onzekerheid blijft bestaan over de terugkeer van de ziekte, we blijven positief denken”.

Meer informatie over de beklimming van de Mont Ventoux: www.kankerinbeeld.nl,www.grootverzettegenkanker.nl

Lees ook:R E S P E C T! Met MS de berg op
Lees ook:Klimmen tegen MS
Lees ook:Darmpatiënten beklimmen Aconcagua
Lees ook:Diagnose bij kanker kan veel sneller
Lees ook:Leontien van Moorsel traint fietsers voor het goede doel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>