KOKOSNOTEN eten en knapper en gezonder worden

??????????????????????????????????????????I love kokosnoten. En weet je wat nou zo mooi is, ze zijn nog supergezond ook, want kokosnoten vallen met recht onder de noemer superfoods.

Behalve om de heerlijke smaak, worden de kokosnoten ook geroemd om tal van gezonde eigenschappen. Je kunt kokos op diverse manieren tot je nemen, bijvoorbeeld in de vorm van kokosolie, kokosbloesemsuiker,kokoswater, kokos chips, kokosmelk, kokosmeel en kokos rasp. En niet te vergeten stukjes vers kokosvlees! Kokosproducten zijn niet alleen erg gezond, maar zijn ook echte beauty producten!

Tien voordelen van kokos:

Goed voor de stofwisseling en vetverbranding

Kokosolie stimuleert en reguleert de stofwisseling en verhoogt de vetbranding.

Ondersteunt het immuunsysteem

Kokosolie is rijk aan laurinezuur wat zeer krachtig werkt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Bevordert een gezond hart

Kokos heeft een positief effect op een evenwichtig cholesterol. Het verhoogt het goede HDL cholesterol en verlaagt stoffen in de bloedbaan die voor ontstekingen kunnen zorgen.

Geeft je direct energie ondersteunt je sportprestatie

De vetten uit kokosolie worden gelijk door het lichaam gebruikt als energiebron en hierdoor zal lichaam het niet als vet opslaan. Een echte energie boost!

Verbetert de spijsvertering

Kokosolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd en verteerd door het lichaam in vergelijking tot andere vetten. Ook zorgt het voor een verbeterde opname van essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

Goed voor huid en haar

Kokosolie bevat hydraterende en voedende eigenschappen die de elasticiteit van huid, haar en nagels bevorderen en intact houden. Hierdoor heeft kokosolie op de huid een anti-aging effect.

Verhoogt celregeneratie

Omdat je stofwisseling ook versnelt, worden oude cellen sneller door je lichaam vervangen door nieuwere, gezondere cellen.

Zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Door het verzadigende effect van kokosolie kan het de trek in geraffineerde koolhydraten en verwerkte voedingsmiddelen verminderen. Hierdoor heb je minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel.

Stimuleert de aanmaak van spiermassa tijdens (kracht)training

Kokos bevat weefselopbouwende eigenschappen die belangrijk zijn bij de opbouw van spiermassa. Door de combinatie van krachttraining en het consumeren van kokos kan je je vetpercentage verlagen terwijl je spiermassa vergroot wordt. Hierdoor gaat je rustmetabolisme omhoog en verbrand je meer calorieën!

 Ideaal om in te bakken

Tijdens verhitting van reguliere oliën zoals olijfolie kunnen er transvetzuren ontstaan of andere vetachtige verbindingen die het lichaam niet of nauwelijks kan verteren en overtollig belast. Door het stabiele karakter van kokosolie ontstaan er geen giftige verbindingen wanneer deze wordt verhit en hierdoor belast je je lichaam dus minder.

Superfood Centre heeft diverse kokosproducten in het assortiment, waaronder kokosolie, kokossnippers, kokosrasp, kokosmeel, kokoswater, kokos wraps en kokos palmsuiker. Het Superfood Centre lanceerde onlangs haar webshop waar o.a. premium superfoods, supplementen en raw food snacks verkrijgbaar zijn.

 

www.superfoodcentre.com

Kokosolie_via www.superfoodcentre.nl

Lees ook:Fabel: Als je zo weinig mogelijk eet, val je het meeste af
Lees ook:Vermijd jojo-effect dankzij complete spiertraining met Milon Cirkel
Lees ook:Mediterraan eten goed voor je cholesterol
Lees ook:Mate van stress af te lezen aan het haar
Lees ook:Meer eiwitten eten om de rollator tegen te gaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>