Kermis deelt shishapennen uit

rookpenEen zeer ongunstige ontwikkeling, want kermisexploitanten blijken  shishapennen – miniwaterpijpjes waarmee zoete vloeistoffen kunnen worden ‘gerookt’ – als prijsjes uit te delen. Ze zouden ook te koop worden aangeboden. Dat is merkwaardig, want de verkoop van de shishapen wordt aan kinderen TEN STRENGSTE afgeraden. Dat meldt De Telegraaf deze woensdag op basis van berichten van bezorgde ouders en eigen onderzoek.

Hoewel kermisvakbonden zeggen dat het niet de bedoeling is dat de e-sigaretten als prijzen worden uitgereikt, voeren kermisexploitanten geen leeftijdscontroles uit. En daar vallen veel ouders over.

De shishapennen produceren waterdamp met smaken als watermeloen en energiedrank. De nepsigaretten bevatten ECHTER geen nicotine en blijken in ieder geval op korte termijn onschadelijk.

Het Trimbos-instituut vindt het toch niet verstandig dat jongeren ze gebruiken, omdat ze zo op speelse wijze wennen aan het roken.

bron: De Telegraaf

Lees ook:Gulle gevers helpen bestolen kankerpatiëntje
Lees ook:Getest: biologisch frisdrankje
Lees ook:Watermeloen zorgt snel voor betere bloeddruk
Lees ook:Gestresste ouder zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Gezond tussendoortje: Herbalife Proteïnebars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>