Hoeveel vakantiedagen heb jij overgehouden?

kaartje

Er is niets fijners dan vakantie, toch? Toch maakt niet iedereen zijn vakantiedagen op.

Nederlanders hielden gemiddeld 8 vakantiedagen over in 2014, zo blijkt uit een onderzoek van MasterCard® over het vakantiegedrag van Nederlanders. Toch wil de overgrote meerderheid van de Nederlanders voor geen goud vakantiedagen inruilen voor meer salaris. Alleen jongeren vormen hierop een uitzondering.

Met gemak & plezier op vakantie

MasterCard® vraagt zich hardop af waarom mensen hun vakantiedagen niet gewoon gebruiken? 53% van de Nederlanders geeft namelijk aan dat de meest onbetaalbare herinneringen tijdens vakantie ontstaan. Driekwart van de ondervraagden voelt zich ook significant meer uitgerust en geïnspireerd tot nieuwe ideeën en plannen. Bovendien kan je tegenwoordig nog meer genieten van vakantie dankzij nieuwe technologieën: je kan op het internet inspiratie opdoen en reizen vergelijken, je rijdt er met een navigatiesysteem in een keer heen, je kan met zowel je pinpas als creditcard vaak met hetzelfde gemak als thuis betalen en online boeken wordt steeds populairder.

Betaalgewoontes van Nederlanders op (wintersport)vakantie

Ook bij de wintervakantiegangers is online boeken de favoriet: 39% heeft één of meerdere onderdelen online geboekt en nog eens 20% kwam op deze manier aan een pakketreis. Over het algemeen geeft men tijdens de wintersport het meeste uit aan het eten en drinken op de piste en in het dorp (83%), de skipas (69%) en het huren van materialen (45%). Voor bedragen vanaf 20 euro en grotere uitgaven tijdens de skivakantie – zoals skihuur, skipas, nieuwe skibril, etc. – haalt men de betaalpas uit de portemonnee vanwege veiligheid (36%) en gemak (30%). Toch rekenen Nederlanders kleine bedragen (<20 euro) nog wel af met contant geld en geeft 32% van de Nederlanders aan bij aankomst op de vakantiebestemming een grote hoeveelheid cash te pinnen. Je gewoontes aanpassen wanneer je op vakantie gaat, is nergens voor nodig omdat je met je Maestro® betaalpas en MasterCard® creditcard wereldwijd bij meer dan respectievelijk 15 en 35 miljoen winkels terecht kunt. Dus ook op je favoriete skipiste…

Friedo van Gelder, Business Leader Marketing bij MasterCard®:

“De meest onbetaalbare momenten beleef je op vakantie. Wij willen ervoor zorgen dat Nederlanders hier nog meer van kunnen genieten en niet hoeven te piekeren over zaken als buitenlandse betalingen. Ook op wintersport kan je overal gewoon een koffie op de piste of een extra skiles voor de kinderen pinnen met je kaart – methetzelfde gemak als thuis”. 

Extra vakantie dag is onbetaalbaar
Om mensen aan te moedigen meer vakantiedagen op te nemen biedt MasterCard® vakantiegangers nu de mogelijkheid om een extra dag vakantie te winnen. Vakantiegangers kunnen vanaf 2 februari vakantiefoto’s plaatsen van prachtige bergtoppen, mooie zonsondergangen en gezellige lunches op de Facebook-wall van MasterCard® of posten op Facebook, Twitter en Instagram met#extravakantiedag en #betaalgemakopreis. De origineelste post krijgt door MasterCard® een extra vakantiedag aangeboden, zodat 2015 het jaar van mooie herinneringen wordt, in plaats van het jaar van overgebleven vakantiedagen.

Voor meer informatie en de actievoorwaarden kijk opwww.betaalgemakopreis.nl

Goed voorbereid op reis

Voor wie zeker wil zijn dat hij op vakantie altijd kan betalen heeft MasterCard® de volgende vakantietips:

  • Neem een betaalpas en creditcard mee op vakantie. Dat is veiliger en makkelijker dan contant geld.
  • Nederlanders zijn met hun Maestro® betaalpas en MasterCard® creditcard welkom bij resp. 15 miljoen winkels en 35 miljoen winkels wereldwijd.
  • Vergeet niet de pincode van je MasterCard® creditcard – deze wordt tegenwoordig bijna overal gevraagd.
  • Wie buiten Europa reist moet in veel gevallen zijn kaart ‘activeren’ voor gebruik buiten Europa. Kaarthouders kunnen hiervoor contact opnemen met hun bank.

Lees ook:Waar ergert u zich aan op vakantie?
Lees ook:‘Wintersport kan stressvol zijn’
Lees ook:De gipsvluchten naar Nederland zijn op!
Lees ook:Vakantie belangrijk voor herstel van werkstress
Lees ook:Mexico biedt garantie op griepvrije vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>