Eerste eiceldonatie baby in NL geboren

leuk

Geweldig nieuws, want de eerste vrouw die een eiceldonatie heeft gehad via de eicelbank in Leiderdorp, is bevallen van een gezonde dochter. Dat heeft het Medisch Centrum Kinderwens (MCK) in Leiderdorp bekend gemaakt. Moeder en dochter maken het goed. Momenteel zijn er nog wat vrouwen zwanger, maar hoeveel houdt het centrum voor zichzelf.

Begin vorig jaar begon het MCK als eerste met de uitgifte van eicellen uit zijn eicelbank. Het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en het UMC in Utrecht doen dat tegenwoordig ook.

Voorheen moesten mensen die een eiceldonor nodig hadden en niemand in hun omgeving hadden die kon of wilde doneren, uitwijken naar het buitenland. Dat is een kostbare procedure en de donoren zijn anoniem. In Nederland is het verboden om anoniem sperma en eicellen te doneren.

Een behandeling kost in Leiderdorp 2400 euro voor 4 eicellen.

Lees ook:UMC Utrecht wil starten met eicelbank
Lees ook:Gezocht: donateurs van eicellen
Lees ook:Invriezen eicellen in meer ziekenhuizen mogelijk
Lees ook:Zaaddonatie: doe het voor een ander!
Lees ook:63-jarige Nederlandse bevalt van dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>