Depressiegala wordt uniek feestje

dgSave the date voor maandag 25 januari, want dan is het Blue Monday en dat wordt dit jaar gevierd met de aftrap van een Depressiegala.

Het depressiegala is een uniek initiatief geïnitieerd  door twee psychiaters, Esther van Fenemaen Bram Bakker, en een professionele behartiger van patientenbelangen, Mariëlle Horsting.

Veel celebs treden op tijdens het eerste Nederlandse Depressiegala.

Artiesten die optreden, zijn: Karin Bloemen, Javier Guzman, Mike Boddé, Wende Snijders, Marjolijn van Kooten en Martine Sandifort.

Depressie is een ziekte die 1 op de 10 mannen en 1 op de 5 vrouwen ergens in het leven treft en op dit moment lijdt ruim een half miljoen Nederlanders aan een depressie! Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die getroffen is door een depressie.

Doel

Het doel van het gala is om depressie op een positieve manier onder de aandacht te brengen, door middels bijdragen van bekende ervaringsdeskundigen of anderszins betrokkenen de kennis over deze ziekte te vergroten en het gesprek daarover te vergemakkelijken…..

Taboe

Het taboe op psychische klachten en dus ook op depressie is nog altijd enorm groot. Hierdoor hebben mensen twee grote problemen: de depressie en het feit dat het moeilijk is om er voor uit te komen, waardoor ze zich onbegrepen en eenzaam voelen.

Aandacht en kennis

Er is meer aandacht en kennis nodig om deze volksziekte die in de top 3 van gezondheidsproblemen zit, beter te bestrijden. Ook is er geld nodig voor onderzoek naar depressie, naar goede behandelingen, maar ook op het terrein van voorlichting en het bespreekbaar maken is nog veel kostbaar werk te verrichten.

Het goede doel van het @Depressiegala is een project voor jongeren over depressie. Kaarten kun je hier bestellen.

In Nederland heeft 5 % van de jongeren tot 18 jaar, ongeveer 175.000, een psychische aandoening. Veel jongeren schamen zich ervoor. Met het depressiegala willen we helpen het taboe op depressie te doorbreken.

Lees ook:Heftig: Nederlanders worden steeds depressiever
Lees ook:Depressiegala op tv hoopt op meer begrip voor de ziekte
Lees ook:René van der Gijp maakt depressie bespreekbaar
Lees ook:Kaartje voor het despressiegala kopen, blijkt nog best moeilijk
Lees ook:Ruim 80% jongeren verzwijgt depressieve gevoelens op school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>