Minister maakt zich hard voor mensen die donor zijn

download (1)

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zet zich in voor een interessante en betere financiële regeling voor mensen die donor zijn. Om bijvoorbeeld zzp’ers te ondersteunen die donor willen zijn, ontvangt de donor uit een apart potje een vergoeding die even hoog is als 80 procent van het minimumloon.

Werknemers in loondienst komen als zij bijvoorbeeld een nier afstaan in de ziektewet. Kleine zelfstandigen kunnen door dezelfde ziekenhuisopname inkomsten mislopen en in financiële problemen raken. Schippers wil zoveel mogelijk drempels wegnemen voor mensen die donor willen worden en deze subsidieregeling zorgt voor een vangnet.

Uit het voorstel dat zij dinsdag naar de Tweede kamer stuurde blijkt dat ook wordt geregeld dat de donor huishoudelijke hulp krijgt. Kosten die worden gemaakt om een huisdier elders onder te brengen worden eveneens vergoed.

Van 2011 tot 2014 is er 1,7 miljoen euro uitgekeerd via deze regeling, gemiddeld 871 euro per donor. De minister wil de subsidieregeling verlengen tot 2021. Een zeer nobel initiatief. Hulde.

Lees ook:Medicijnen ziekte van Pompe en Fabry toch vergoed
Lees ook:Geen voorrang voor nierpatiënt met donor
Lees ook:Ben jij al orgaandonor?
Lees ook:Minister houdt vast aan systeem donorregistratie
Lees ook:Huisarts hoeft minder te bezuinigen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Minister maakt zich hard voor mensen die donor zijn

  1. Frank

    Goed initiatief van de Minister!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>