‘Arts zorgt voor arme patiënt’

Het mag niet. Maar in praktijk blijkt dat een op de vijf huisartsen overgebleven medicijnen voor patiënten bewaard, omdat zij de hoge zorgkosten niet kunnen betalen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van televisieprogramma Het Nationaal Zorgdebat (Omroep MAX).

Het onderzoek werd uitgevoerd onder driehonderd huisartsen en bijna vierhonderd apothekers, in samenwerking met de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) en apothekersorganisatie KNMP.

Volgens de wet moeten overgebleven medicijnen worden vernietigd. Maar volgens veel huisartsen is de nood onder veel patiënten te hoog en is het vernietigen van nog bruikbare medicijnen zonde.

Het toenemende mijden van zorg leidt volgens een grote groep huisartsen tot ,,onverantwoorde risico’s.” Om zorgkosten te besparen ,,spelen mensen met hun gezondheid, en soms met hun leven”, stellen de artsen.

Lees ook:Arts geeft tweedehands medicijnen uit zuinigheid
Lees ook:‘Onnodige verspilling in de thuiszorg’
Lees ook:‘Huisarts moet beter bereikbaar zijn voor patiënt’
Lees ook:Huisartsen: roken is een chronische ziekte
Lees ook:Huisartsen krijgen tik op de vingers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>