Hartafdeling Radboudziekenhuis mag weer open

De hartafdeling van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen mag weer open. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg bekendgemaakt.

Zie ook: Verbod op hartoperaties UMC St Radboud

De ruzies van het Radboudziekenhuis werd in april dit jaar stilgelegd. Ruzies tussen specialisten bleken al jaren een slechte invloed te hebben op het werk dat ze leverden. Zo lag het sterftecijfer onder patiënten bijna twee keer zo hoog als in andere hartcentra.

Sinds de sluiting heeft het ziekenhuis veel van de medische specialisten vervangen. Ook is een nieuwe leiding aangesteld en is de werkwijze gereorganiseerd. Alle medewerkers moeten zich voortaan aan vaste procedures houden.

Op basis van de verandereingen heeft de inspectie toestemming gegeven de hartafdeling vanaf maandag weer te openen. Wel zullen inspecteurs de komende tijd onverwachte bezoeken brengen aan het ziekenhuis, om te controleren of de afspraken worden nagekomen.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:Hartcentrum UMC St Radboud langer dicht
Lees ook:Radboudziekenhuis benoemt hart-anesthesisten
Lees ook:Voltallige raad van Bestuur UMC St Radboud stapt op
Lees ook:Hartveiligheid Radboud ziekenhuis twijfelachtig
Lees ook:Radboud mag weer dotteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>