Radboud kan tientallen klachten tegemoet zien

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen krijgt zeker 29 schadeclaims van patiënten en nabestaanden van pastiënten die op de afdeling hartchirurgie zijn geopereerd. Dat heeft een woordvoerder van het hospitaal zaterdag gezegd.

Het ziekenhuis moest in april onmiddellijk stoppen met hartoperaties bij volwassenen, nadat uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg was gebleken dat in Nijmegen meer hartpatiëntenn overleden dan normaal. Sinds april zijn veel van de medisch specialisten vervangen.

In totaal registreerde het ziekenhuis 78 gedupeerden. Van hen namen 33 genoegen met excuses. De komende tijd praat het Radboud nog met vijftien mensen. Een gedupeerde diende een klacht in bij de klachtencommissie van het ziekenhuis.

Volgens de woordvoerder draait het hartcentrum van het ziekenhuis goed. "We boeken goede resultatern We monitoren de afdeling zelf in samenwerking met patiëntorganisaties en de inspectie om te zorgen dat het goed blijft gaan."

Bron: AD.nl

Lees ook:Hartcentra moeten sterfte voortaan per kwartaal melden
Lees ook:Hartafdeling Radboudziekenhuis mag weer open
Lees ook:Radboud erkent schuld aan dood hartpatiënten
Lees ook:Radboudziekenhuis benoemt hart-anesthesisten
Lees ook:Radboud mag weer dotteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>