Lang slapen is goed voor je hart

Lang slapen is niet altijd goed, maar wie lief wil zijn voor zijn hart kan ´s ochtends maar beter nog een keertje extra omdraaien.

Want een uurtje langer slapen is goed voor je hart. Uit een recente studie blijkt dat 8 uur slapen per nacht het risico op aderverkalking in de komende 5 jaar met 33 procent doet afnemen. Op de lange termijn kun je daarmee de kans op een hartaanval verminderen.

Het onderzoek is gedaan onder 500 mensen van middelbare leeftijd die gemiddeld 6 uur per nacht sliepen. Slechts een enkeling haalde 8 uur per nacht.

Na 5 jaar had ongeveer 12 procent van de deelnemers aderverkalking, een aandoening waarbij plaque de aders versmalt, waardoor het bloed minder goed door het lichaam kan stromen. Een uurtje extra slapen bleek de kans op aderverkalking met een derde te verminderen. Hoe dat komt is de onderzoekers nog een raadsel.

Bron: hln.be


Lees ook:Uurtje minder slapen, maar wel meer vitamine D
Lees ook:Te veel of te weinig slapen is levensgevaarlijk
Lees ook:Na ‘t sporten, slaap je beter
Lees ook:Nederlanders slapen te weinig
Lees ook:Aderverkalking afgeremd, fors minder doden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>