‘Becel Pro-activ meest misleidende voedingsmiddel’

Nederlanders hebben Becel Pro-activ aangewezen als het meest misleidende voedingsmiddel. De margarine kreeg ruim 6600 van de in totaal 19.000 uitgebrachte stemmen. Becel Pro-Activ is daarmee de winnaar van het Gouden Windei 2012, de prijs die consumentenorganisatie Foodwatch jaarlijks uitkeert aan de grootste misleider.

Voor het Gouden Windei konden consumenten gedurende drie weken hun stem uitbrengen. Becel Pro-activ van producent Unilever kwam met eenderde van de stemmen als ‘winnaar’ uit de bus. De Avondmelange oplosthee van Zonnatura eindigde op de tweede plaats met bijna een kwart van de stemmen. Derde was Peijnenburg Complete Start.

Overigens won Unilever vorig jaar ook al het Gouden Windei voor hun product Blue Band Goede Start Witbrood. Net als vorig jaar weigerde de fabrikant ook ditmaal de prijs in ontvangst te nemen.

Consumentenorganisatie Foodwatch houdt zich bezig met misleidende marketing rond voeding. Ze stelt die aan de kaak en organiseert protestacties waaraan iedereen kan meedoen. Volgens Foodwatch is bij zeker 30% van alle voedingsproducten sprake van grove misleiding.

Bron: Foodwatch

 

Lees ook:‘Natrena Stevia meest misleidende product’
Lees ook:‘Becel Pro-activ niet goed voor je hart’
Lees ook:Hartstichting: Becel Pro-activ wél effectief
Lees ook:AH Cranberries, Liga milkbreak en Light pindakaas onder vuur
Lees ook:Strenge regels voor gezondheidsclaims op voeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>