Groot onderzoek naar overgewicht gestart

In Drenthe is een groot onderzoek naar overgewicht bij kinderen gestart. Onderzoekers van het Groningen Expertise Centrum voor Kinderen met Overgewicht (GECKO) zullen één jaar lang alle zwangere vrouwen in de provincie Drenthe vragen aan het onderzoek deel te nemen. Alle baby’s die tussen 1 april 2006 en 1 april 2007 worden geboren – naar verwachting zo’n 5500 – mogen aan het onderzoek meedoen.

Doel van het onderzoek is om de risicofactoren voor het ontwikkelen van overgewicht te ontrafelen, zodat kinderen met een verhoogd risico al vóór het ontwikkelen van overgewicht behandeld kunnen worden.

De Drentse baby’s worden niet alleen het komende jaar onderzocht, maar worden blijvend gevolgd totdat zij volwassen zijn. Zo kan gekeken worden wie er overgewicht ontwikkelt en wie niet, en of dat overgewicht samenhangt met factoren die al vroeg in hun leven, mogelijk zelfs al vóór de zwangerschap, gesignaleerd zijn.

Er wordt gekeken naar biologische-, sociale- en omgevingsfactoren, variërend van gewichtstoename van de moeder tijdens de zwangerschap tot bepaalde stoffen in het bloed van het kind.

Bron: zibb.nl

Lees ook:Internationaal symposium over overgewicht bij kinderen
Lees ook:Kleine baby later vaak depressief
Lees ook:Zwangerschapsverlof belangrijk voor groei baby
Lees ook:Allochtone baby vaker te dik
Lees ook:Met keizersnede meer kans op overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>