‘Slapen in autostoeltje gevaarlijk voor baby’

Baby's tot ongeveer een jaar oud zouden niet te slapen moeten worden gelegd in autostoeltjes, zoals een maxi-cosi. De kinderen lopen dan een verhoogd risico te overlijden door verstikking. Dat zeggen onderzoekers in de British Medical Journal van deze week. Het hoofd van jonge baby's zou gemakkelijk naar voren rollen, waardoor de kaak in de borst zakt en het ademen wordt bemoeilijkt.


 

De onderzoekers uit Nieuw-Zeeland bekeken negen gevallen waarbij een baby in een ziekenhuis werd opgenomen met verschijnselen van verstikking. Alle baby's, tussen de drie dagen en zes maanden oud, werden omschreven als blauw en ineengezakt en met ernstige ademhalingsproblemen.

Allen werden gered en ondervonden later geen last van het incident. De negen kinderen zaten in een autostoeltje toen de problemen zich voordeden. Slechts een kind zat toen in de auto. De andere acht zaten in het kinderzitje thuis, omdat het stoeltje ook vaak gebruikt wordt buiten de auto.

Dorel Netherlands, fabrikant van het baby-autozitje met de merknaam Maxi-Cosi, zegt in een reactie dat uit het onderzoek niet is gebleken dat een bepaald merk onveilg zou zijn, maar dat het juist gaat over een verkeerd gebruik van de zitjes. In het onderzoek worden geen merken genoemd. Volgens de fabrikant is uit tal van andere onderzoeken gebleken dat hun producten al tientallen jaren juist zeer veilig zijn.

Bron: AD.nl

Lees ook:Het beste voor je baby’s billen: luiers van Etos
Lees ook:Klink onderzoekt rookverbod in auto in bijzijn van kinderen
Lees ook:Baby’s Mainz dood door defecte fles
Lees ook:Strengere tabakswet gunstig voor baby’s
Lees ook:Kat verhoogt kans op eczeem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>