Baby’s Mainz dood door defecte fles

Het universitair ziekenhuis in het Duitse Mainz is niet verantwoordelijk voor de dood van 3 baby’s eerder deze week. Zij kwamen om het leven toen ze via een infuus verontreinigde voeding kregen toegediend. Van 4 andere baby’s is de toestand nog kritiek.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) treft het ziekenhuis geen blaam. De flessen waren vrijwel zeker al besmet toen ze bij het ziekenhuis aankwamen. Waarschijnlijk zijn ze ergens tussen het vullen en de aankomst in het ziekenhuis beschadigd waardoor er bacteriën in konden komen. De beschadiging was niet met het blote oog te zien.

Uit onderzoek van het OM is gebleken dat de voeding zelf niet verontreinigd was.

Overigens is het niet zeker dat de bacteriën in de voeding hebben geleid tot de dood van de 3 baby’s. Zij hadden al ernstige gezondheidsproblemen en lagen daarom op de intensive care. Het is maar de vraag of de exacte doodsoorzaak ooit nog achterhaald kan worden.

Lees ook:‘Slapen in autostoeltje gevaarlijk voor baby’
Lees ook:Veroorzaken bacteriën wiegendood?
Lees ook:Kans op allergie kleiner bij thuisgeboorte
Lees ook:Vaker ADHD bij te laat geboren baby
Lees ook:Vrouwenhand boordevol bacteriën

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>