Ziekenhuis verwisselde mogelijk sperma

Bij twee vrouwen die in Alkmaar een vruchtbaarheidsbehandeling ondergingen, is het sperma mogelijk verwisseld. De twijfel ontstond doordat een rek met daarin de reageerbuis met sperma na de behandeling anders stond dan gebruikelijk. Dat meldt het Medisch Centrum Alkmaar donderdag.

Het ziekenhuis werkt met reageerbuizen met naam, geboortedatum en kleurcodering. Elke patiënt heeft een unieke kleurcodering en een eigen rek. Toen duidelijk werd dat een van de rekken achteraf anders stond dan normaal, zijn de betrokken echtparen geïnformeerd.

Het is nog niet duidelijk of de vrouwen daadwerkelijk zwanger zijn. Als ze zwanger blijken, worden de embryo's verwijderd.

Het ziekenhuis heeft voorzorgsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat dit misschien nog eens voorkomt. Zo mogen er geen twee behandelingen tegelijk meer plaatsvinden, maar moet de ene behandeling zijn afgerond voor de volgende vrouw aan de beurt komt.

Het is volgens een woordvoerder van het ziekenhuis in Alkmaar nooit eerder voorgekomen dat sperma werd verwisseld.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Eén embryo bij IVF is even effectief
Lees ook:Ivf succesvoller met één embryo
Lees ook:Screenen embryo’s vermindert kans op zwangerschap
Lees ook:Zwangerschap na borstkanker heeft positieve invloed op overleving
Lees ook:Even blijven liggen vergroot kans op zwangerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>