Drie baby’s overleden na pneumokokkenprik

Afgelopen maand zijn 3 Nederlandse baby’s overleden na inenting met het pneumokokkenvaccin Prevenar. Hoewel niet vaststaat of de baby’s door het vaccin zijn overleden, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de vaccinatie tijdelijk stilgelegd. Dat heeft het RIVM vandaag bekendgemaakt.

De baby’s varieerden in leeftijd van 3 tot 6 maanden. Zij overleden anderhalf tot 11 dagen na de vaccinatie, die deel uitmaakt van het Rijksvaccinatieprogramma.

Van de baby’s kregen er 2 tegelijkertijd een DKTP-Hib-HepB-vaccin. Hiervan waren de partijnummers ook identiek. Het derde kind kreeg DKTP-Hib.

Het RIVM is een onderzoek gestart en heeft uit voorzorg de partij waarvan de 3 verdachte vaccins deel uitmaakten, apart gehouden.

Vanaf morgen, 4 november, zal de vaccinatie weer voortgezet worden met een nieuwe vervangende voorraad doses Prevenar van een andere partij.

Het RIVM krijgt jaarlijks 5 tot 10 meldingen van kinderen die zijn overleden na een vaccinatie.

Lees ook:RIVM stopt gebruik vaccin tegen DKTP
Lees ook:Geen verband tussen overlijden baby’s en vaccinatie
Lees ook:Moeder overleden baby boos op RIVM
Lees ook:Dood Freek Hagoort (9) krijgt een (lang) staartje
Lees ook:Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>