Moeder overleden baby boos op RIVM

De moeder van 1 van de 3 baby’s die eind vorig jaar vlak na de inenting met het pneumokokvaccin overleden, overweegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor de rechter te slepen. Ze verwijt het RIVM informatie over de dood van haar kind achter te houden, meldt De Telegraaf.

De vrouw, Andrea de Vroom uit Harderwijk, zegt in de krant over een rapport te beschikken van het Amsterdamse AMC waarin artsen concluderen dat haar kindje anderhalf uur na de vaccinatie een hartstilstand kreeg. Het RIVM zou haar hebben gemeld dat haar 6 maanden oude baby aan wiegendood is overleden.

Het RIVM maakte eerder vandaag de conclusies bekend van een onderzoek naar de dood van de drie zuigelingen. Volgens het instituut is er geen relatie gevonden tussen de dood van de kinderen en de pneumokokkenvaccinatie.

In een reactie op het verhaal van De Vroom stelt het RIVM dat het geen informatie heeft achtergehouden. Volgens directeur-generaal Marc Sprenger kan een hartstilstand leiden tot wiegendood. Hij zegt dat diverse artsen die de dood van de baby’s hebben onderzocht, de ouders uitvoerig hebben voorgelicht over de bevindingen. ‘En natuurlijk blijven die conclusies heel onbevredigend. Dat begrijpen we.’

De laatste tijd is er veel commotie over de veiligheid van vaccins. Tegelijkertijd bevindt het RIVM zich in een lastige positie omdat het instituut zowel verantwoordelijk is voor het rijksvaccinatieprogramma als ook onderzoek doet naar bijwerkingen.

Om elke schijn van belangenverstrengeling weg te nemen, heeft het rijksinstituut besloten om het onderzoek naar bijwerkingen voortaan over te hevelen naar een andere organisatie, het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb.

Sprenger: ‘We hopen dat op die manier de twijfel die bij sommige mensen bestaat, verdwijnt.’

De Telegraaf meldt nog dat Andrea de Vroom niet namens de ouders van de andere 2  overleden baby’s spreekt. De 3 zuigelingen overleden in november, enkele dagen na de vaccinatie.

Lees ook:Veroorzaken bacteriën wiegendood?
Lees ook:Drie baby’s overleden na pneumokokkenprik
Lees ook:‘Hersenafwijking leidt mogelijk tot wiegendood’
Lees ook:Kinderen bij je in bed laten slapen, is onveilig
Lees ook:‘Kinderdagverblijf kan wiegendood veroorzaken’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moeder overleden baby boos op RIVM

  1. MARC G

    coutinho, osterhaus en klink zijn vieze vuile schoften die je per direct moet ontslaan en alle drie levenslang opsluiten; dit is heeeeeeeel mild wat ik nu voorstel

    DE WHO is een tak van de New world order en beatrix heeft oa via de Bilderberg meeting hiermee ingestemd , ; deze schijnheilige tante : ook opsluiten !!

    ja echt !!

    En weg met de pharma industrie , deze kan enkel haar beleid uitvoeren met behulp van media en de voltallige regering

    De ‘wir haben es nicht gewusst’ types zoals alle artsen, GGD, etc zijn gewoon handlangers die te dom zijn om zelf na te denken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>