‘Leer kinderen hoe ze moeten vallen’

Kinderen zouden op de basisschool valles moeten krijgen. Daarmee kan de kans op letsel gehalveerd worden. Dat heeft de stichting Consument en Veiligheid in het Algemeen Dagblad gezegd. Jaarlijks belanden tienduizenden kinderen in het ziekenhuis na een val.

Je kunt er lacherig over doen – toegegeven: valles klinkt een beetje zwaar -, maar als je er even over nadenkt klinkt het zo gek nog niet. Waarom zou je kinderen niet tijdens de gymles een paar handige trucjes leren waarmee ze polsblessures, hersenschuddingen en enkelblessures kunnen voorkomen?

Vorig jaar hebben 38 basisscholen meegedaan aan een proef waarbij op de helft van de scholen valtrainingen werden gehouden en bij de andere helft alleen het aantal gevallen van letselschade werd bijgehouden.

Het bleek dat op de scholen met de training er 50 procent minder valletsel voorkwam. Stichting Consument en Veiligheid hoopt dat het project voortgezet kan worden; daar moeten  nog wel financiers voor gevonden worden.

Bron: Algemeen Dagblad

Lees ook:Meer ongelukken tijdens de gymles
Lees ook:Forse toename van aantal GHB-vergiftigigen
Lees ook:‘Chloorfles te aantrekkelijk voor kinderen’
Lees ook:‘Ouders onderschatten kans verbranding kinderen’
Lees ook:Voorlichting over vallen aan 55-plussers

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Leer kinderen hoe ze moeten vallen’

  1. Tarwegras

    Ik denk dat dat gewoon natuurlijk gaat, je denkt niet echt na als je valt volgens mij

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>