Onderzoek naar verschil moedermelk en de fles

Het VU medisch centrum in Amsterdam gaat onderzoeken welke voeding het beste is voor een te vroeg geboren baby: kunstvoeding of de melk van een andere moeder. Gedurende anderhalf jaar krijgen 400 te vroeg geboren baby’s een van beide aangeboden.

Het ziekenhuis is op dit moment een voorraad moedermelk aan het opbouwen voor het wetenschappelijke onderzoek. Zo’n 40 vrouwen hebben inmiddels melk gedoneerd.

Het VUmc startte begin dit jaar met een moedermelkbank. Moeders van gezonde kinderen kunnen daar hun overgebleven melk doneren. De moedermelkbank maakt deze melk geschikt voor te vroeg geboren baby’s die geen melk van hun eigen moeder kunnen krijgen.

Donormelk is niet hetzelfde als melk van de eigen moeder. Maar de onderzoekers denken dat de donormelk  nog altijd beter is dan kunstmatige melk. In deze studie wordt dat onderzocht. Als blijkt dat donormelk beter is voor de premature baby’s dan kunstvoeding, dan wil de moedermelkbank in de toekomst donormelk blijven leveren aan kleintjes die niet voldoende eigen moedermelk kunnen krijgen.

Bron: Nederlands Dagblad/VUmc

 

Lees ook:De moedermelkbank keert terug in Nederland
Lees ook:Moedermelk te koop
Lees ook:Extra glutamine in voeding goed voor te vroeg geboren baby’s
Lees ook:Vaccin voorkomt benauwdheid baby’s
Lees ook:Vaker ADHD bij te laat geboren baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>