Peuters hebben meer gezonde vetten nodig

Gezonde vetten zijn onmisbaar voor de ontwikkeling van jonge kinderen. De Stuurgroep Kies Gezond Vet is daarom een campagne gestart om deze boodschap onder de aandacht van ouders te brengen.

De campagne ‘Met goed vet bak je er méér van!’ wordt ondersteund door verschillende organisaties, waaronder het Voedingscentrum, Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland en de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Vetten leveren energie, vitamines A, D en E en essentiële vetzuren. Deze essentiële vetzuren zijn nodig voor de normale groei en ontwikkeling van kinderen. Het lichaam kan deze essentiële vetzuren niet zelf maken. Daarom moeten we ze via de voeding opnemen.

Uit onderzoek blijkt dat het type vet in de voeding van veel jonge kinderen niet goed is. Kinderen eten te veel verzadigd vet, terwijl de inname van essentiële vetzuren vaak achterblijft bij de aanbevelingen. Oliën, margarine en halvarine, walnoten en vette vis zijn een bron van essentiële vetzuren.

Bij een goede gezondheid hoort een gezond gewicht. Soms is het lastig om de positieve aandacht voor gezonde vetten te rijmen met het voorkómen van overgewicht. De campagne maakt duidelijk dat te veel vet niet goed is, maar dat een bepaalde hoeveelheid vet in de voeding wél nodig is.

Voor meer informatie kun je terecht op de website kiesgezondvet.nl

 

Lees ook:Kinderen op vetarm dieet gezet
Lees ook:‘Visolie slikken tijdens de zwangerschap heeft geen effect’
Lees ook:Tilapia ongezonder dan hamburger?
Lees ook:‘Kind moet vet binnenkrijgen’
Lees ook:Peuters krijgen te weinig vet binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>