Tandenpoetsen is moeilijker dan je denkt!

Denk jij dat je je tanden goed poetst? Dat zou wel eens vies tegen kunnen vallen. Twee recent onderzoeken tonen aan dat 90% van de Zweden hun tanden niet op de juist manier poetst! Zelf zijn ze overigens uiterst tevreden!

Wetenschappers van de Universiteit van Gotenburg deden twee studies naar de poetsgewoonten van ruim 2000 Zweden uit verschillende leeftijdsgroepen.

Bijna alle Zweden poetsen hun tanden, maar slechts 10% doet dat op een manier die effectief tandbederf voorkomt. De deelnemers aan het onderzoek kregen vragen over bijvoorbeeld hoe lang ze poetsen en welke tandpasta ze gebruiken.

Veel Zweden poetsten geen twee keer per dag, zoals wordt geadviseerd. Anderen spoelden hun mond na het poetsen te grondig na waardoor het beschermende effect van de fluoride in de tandpasta verloren ging.

‘Zweden poetsen hun tanden wel, maar meer omdat het zo hoort en om een frisse mond te hebben dan om tandbederf te voorkomen’, zegt onderzoeksleider Pia Gabre. Ze vindt dat de kennis over tandenpoetsen verbeterd moet worden en dat het advies simpeler moet zijn duidelijker en makkelijker toe te passen.

Denk nu niet dat we het hier veel beter doen: recent onderzoek van Aquafresh onder ruim 500 ouders toonde aan dat ook ons poetsgedrag te wensen over laat. Nederlanders poetsen vooral te kort.

Wil je weten hoe je je tanden goed poetst? Lees hier de tips.

Bron: Daily Mail

Lees ook:Nederlander zorgt slecht voor zijn gebit
Lees ook:Kauwgom als gebitsverzorger
Lees ook:Elektrische tandenborstel rukt op
Lees ook:Mondhygiëne Nederlanders mag beter
Lees ook:Gebit van veel peuters dramatisch slecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>