Britten doodziek na testen nieuw medicijn

Het zal je maar gebeuren: je geeft je op voor een onderzoek naar een nieuw medicijn en je belandt vervolgens doodziek in het ziekenhuis. Dat overkwam zes mannen die in Groot-Brittannië deelnamen aan een onderzoek naar een nieuw geneesmiddel tegen leukemie en artritis.
De zes mannen liggen sinds deze week op de intensive care van het Northwick Park Hospital in Londen. De artsen hebben geen idee hoe ze hen moeten behandelen, omdat ze het middel niet kennen.

De jonge mannen waren volledig gezond en namen vrijwillig deel aan het onderzoek. Zo konden onderzoekers de bijwerkingen van het geneesmiddel testen. De zes waren de eerste mensen die het medicijn innamen nadat het uitvoerig op dieren was getest. In totaal deden acht mannen mee. Twee van hen kregen – overigens zonder dit te weten – een placebo en zijn op die manier de dans ontsprongen.

Lees ook:Hoestdrankje voorspelt reactie op kankermedicijn
Lees ook:Veelbelovend medicijn tegen alcoholisme
Lees ook:‘Defect immuunsysteem oorzaak chronische vermoeidheid’
Lees ook:Minder kans op prostaatkanker na besnijdenis
Lees ook:Oeroud medicijn gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>