‘Operatie beste oplossing voor obesitas’


Een maagverkleinende operatie is vaak de beste oplossing voor mensen die aan obesitas (extreem overgewicht) leiden. Dat stellen Belgische chirurgen.

In Europa kampen 204 miljoen mensen met overgewicht en lijden 61 miljoen mensen aan obesitas. Zij hebben een 'body mass index' van 35 of meer.

Volgens de chirurgen van de Belgische Koninklijke Vereniging voor Chirurgie is een maagverkleinende operatie bij deze mensen vaak de enige doeltreffende manier om te vermageren en een blijvend effect te behouden.

In België is vooral de 'bypass' populair, een combinatie van twee ingrepen waarbij het grootste deel van de maag, de twaalfvingerige darm en een deel van de dunne darm worden uitgesloten van de vertering.

Patiënten zouden na een operatie minder last hebben van kwalen die samenhangen met hun overgewicht, zoals suikerziekte, cardiovasculaire aandoeningen, een hoge bloeddruk, slapeloosheid, maagproblemen enzovoort. De levensverwachting en de levenskwaliteit van de patiënten zijn ook beter na de operatie.

De Europese Commissie wil eind mei plannen presenteren voor de bestrijding van overgewicht en vetzucht. Volgens Brits onderzoek zal één op de drie volwassenen in 2010 lijden aan zwaarlijvigheid. Een vijfde van alle kinderen onder de vijftien zullen dat jaar veel te zwaar zijn.

Bron: telegraaf.nl 

 

Lees ook:Nieuwe operatietechniek voor patiënten met extreem overgewicht
Lees ook:Maagoperatie zonder medische reden
Lees ook:Vaak heroperatie nodig na maagband
Lees ook:Maagbandoperaties nemen een vlucht
Lees ook:Kauwgom goed na darmoperatie

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Operatie beste oplossing voor obesitas’

  1. Frans

    Vandaag in de pers : Paul Rosenmoller vindt dat de overheid te weinig doet aan het bestrijden van overgewicht. Ik ben het daar helemaal mee eens! Ik ben groot voorstander van het veeeeeeeeeel duurder maken van slechte producten en het goedkoper maken van goede producten. Ik vind het onverteerbaar dat bijvoorbeeld Biologisch producten duurder zijn dan niet biologische. Wat voor signaal geeft je daarmee af naar de bevolking? Gezond is duur! En zo is het! De rotzooi is goedkoop en daar propt de helft van de bevolking zich dus mee vol. Autogebruik wordt nog steeds veel te weinig afgeraden, iedereen zou met 250 euro subsidie een fiets moeten kunnen aanschaffen, inclusief fietstassen zodat de auto kan blijven staan. Mensen moeten zich eens bewust worden van de gevolgen van veel ‘foute’ dingen. De industrie zou ook een opvoedende rol moeten spelen maar helaas is consumentisme zo’n beetje heilig verklaard want anders ‘groeit’ de economie niet….Nee, het enige wat groeit is de omvang van veel mensen en daarmee gepaard gaande kwalen..alsof dat niets kost!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>