Werkende moeder leidt tot overgewicht kind

Oh help, nu mogen wij vrouwen ook al niet meer buitenshuis werken, omdat onze kinderen daar dik van zouden worden. Volgens mij is daar heel iets anders voor nodig dan enkel een werkende moeder.

Niet alleen bij volwassenen neemt het aantal mensen met obesitas toe, ook bij kinderen komt het steeds vaker voor. Vaak beginnen de problemen al op jonge leeftijd en blijven gedurende het hele leven aanwezig.

Opvallend bij de stijging van het aantal kinderen met overgewicht is, dat er een rechtstreeks evenredige stijging te zien is met het gaan werken van vrouwen, aldus Britse onderzoekers.

De Britten besloten te onderzoeken of het beroepsleven van de vrouwen geheel of gdeeltelijk ten grondslag ligt aan de toename van obesitas bij kinderen.

En wat blijkt? De kans op overgewicht bij kinderen is groter als de moeder meer uren per week werkt.

Voor de gezinnen met werkende moeders hebben de onderzoekers nog wel een 'zinvolle' tip: zorg ervoor dat je voldoende tijd vrij maakt om de kinderen te helpen gezonder te eten en ervoor te zorgen dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen.

Lees ook:Kinderen van parttime werkende moeders zijn het gezondst
Lees ook:Overgewicht vergroot kans op dementie
Lees ook:Vaker vroeggeboorte door overgewicht
Lees ook:Overgewicht leidt tot zwangerschapscomplicaties
Lees ook:In 2020 heeft 8 op de 10 Britse mannen overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>