Te dik of te dun: het maakt allebei depressief


Niet alleen mensen met ernstig overgewicht, maar ook mensen die te weinig wegen zijn depressiever dan mensen met een normaal gewicht. Een paar kilootjes extra blijkt soms best gezond voor de geest!

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Opvallend: mannen met matig overgewicht zitten het lekkerst in vel. Zij blijken zelfs minder depressief dan mannen met een normaal gewicht.

Bij vrouwen is er geen verschil in gemoedstoestand tussen zij die een gezond gewicht en zij die matig overgewicht hebben. Over het algemeen zijn er naar verhouding meer vrouwen depressief dan mannen.

Voor je gemoedstoestand kun je misschien maar beter iets te dik zijn dan te dun. Te dunne mensen, vooral mannen, zijn namelijk over het algemeen depressiever dan mensen die te dik zijn.

Volgens het CBS heeft iemands gemoedstoestand invloed op het eetgedrag van mensen. Zij gaan daardoor meer of juist minder eten. Dat kan tot over- of ondergewicht leiden.

Het is echter niet zo dat te dikke mensen per se depressief worden; het is meer dat mensen met depressies vaker te zwaar zijn of blijven, omdat ze gaan eten.

Lees ook:Te dik? Ik niet hoor!
Lees ook:‘Dikkerds kosten de zorg meer dan rokers’
Lees ook:Overgewicht helemaal niet zo slecht voor oudere
Lees ook:Hoera! We leven gezonder!
Lees ook:Gezondere leefstijl blijft erg lastig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Te dik of te dun: het maakt allebei depressief

 1. petra

  Ik was depressief en door de bijkomende onlustgevoelens ging ik meer eten en drinken en werd ik zienderogen dikker.
  Volgens mij is hier sprake van een omgekeerde correlatie.
  Wetenschap lijkt zekerheidschepping. Hoe vaak zit de wetenschap ernaast?
  Daar zou ik als wetenschapper erg gedeprimeerd van zaken. Proost!

    /   Reply  / 
 2. roosje

  iemand die dun is vind zichzelf te dik en iemand die dik is vind zichzelf ook te dik en denkt dat ze het er toch nooit meer afkrijgen er is altijd wat zorg gewoon dat datgeen doet waar je innerlijke rust van krijgt en waar je je gelukkig door voelt en jaag je dromen na en niet proberen gewoon doen recht door de tunnel heen rijden en voor je uitkijken je zult zien dat je bij het eerste kleine sucsesje je eigen al great voelt en als je je goed voelt dan zie je er goed uit en komt alles vanzelf vergt wat oefening maar het lukt echt en ooit iemand gezien die er niet goed uit ziet die gelukkig is neem als voorbeels susan boyl hoe ziet zei er nu uit nadat ze haar droom nagejaagt heeft echt het zit niet in dik of dun het zit in hoe je je voelt

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>