Een op drie vrouwen heeft last van eetbuien


Ruim 1 op de 3 Nederlandse vrouwen heeft wel eens last van eetbuien. En een dikke 70% van de vrouwen wil het liefst 10 kilo afvallen. Deze onthutsende resultaten zijn afkomstig van een enquête van het weekblad Margriet onder 4000 vrouwen.

Vrouwen die wel eens eetbuien hebben zijn vaak impulsiever, perfectionistischer en minder stressbestendig. Tijdens een eetbui heeft 70% geen volledige controle meer over wat er gebeurt. Driekwart voelt zich erg schuldig na een eetaanval.

Dat veel vrouwen ontevreden zijn over hun gewicht, was al bekend. Maar de enquête maakt weer eens pijnloos duidelijk hóe ontevreden we zijn. Slechts 23% van de Nederlandse vrouwen is echt tevreden met haar gewicht.

De meerderheid die ontevreden is, wil het liefst zo’n tien kilo afvallen. Om af te vallen kiest 51% voor een dieet, 55% neemt regelmatig een balansdag en 77% vermijdt met regelmaat dikmakend voedsel.

Dat het afvallen niet altijd succesvol is, blijkt wel uit het feit het dat gewicht van vrouwen behoorlijk schommelt: sinds het 18e levensjaar is het gemiddelde verschil tussen de slankste en dikste periode ongeveer 22 kilo.

Toch noemt Margriet de resultaten ook positief. Tien jaar geleden voerde het damesblad namelijk hetzelfde onderzoek uit. Vergeleken met toen maken vrouwen nu minder vaak gebruik van onverstandige en ongezonde manieren om af te vallen. Het gebruik van laxeermiddelen is gedaald van 15 naar 9% en het vasten van acht uur of langer is sterk gedaald van 29 naar 8%!

De volledige resultaten van het onderzoek staan in Margriet 43.

Bron: Margriet

Lees ook:Afslankpremie van 100 euro
Lees ook:Minimaal 1 uur per dag beweging nodig om af te vallen
Lees ook:Fabel: Alleen vaak en fanatiek sporten helpt om af te vallen
Lees ook:Moederschap is duidelijk níet goed voor de lijn
Lees ook:Fabel: Alleen vaak en fanatiek sporten helpt tegen overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>