Dikke vrouwen geweigerd door de dokter

Eén op de acht gynaecologische praktijken in de Verenigde Staten weigeren vrouwen met obesitas te behandelen omdat ze te dik zijn. Volgens de artsen kunnen zij niet instaan voor de veiligheid van de patiënt als deze te zwaar is. Er zouden zich medische complicaties kunnen voordoen waar de doktoren niet op zijn voorbereid.

Uit onderzoek van de Amerikaanse krant Sun Sentinel blijkt dat 15 van de 105 praktijken gespecialiseerd in Obstetrie en Gynaecologie obese vrouwen in hun kliniek weigeren. De meeste gynaecologen trekken de grens bij 110 kilo of meer, maar sommige artsen weigerden vrouwen met een gewicht van 90 kilo of meer.

Volgens de artsen hebben ze te weinig kennis van obesitas om vrouwen met zwaar overgewicht te behandelen. Ook zou de apparatuur – zoals onderzoektafels – niet gebouwd zijn op zwaarlijvige mensen.

Zijn er ook in Nederland gynaecologen die weigeren om vrouwen met obesitas te behandelen? Laat het weten als jij het wel eens hebt meegemaakt!

Bron: De Telegraaf

Lees ook:‘Vijf kilo afvallen verkleint kans op borstkanker’
Lees ook:Te dikke patiënt mag niet onder het mes
Lees ook:Overgewicht leidt tot zwangerschapscomplicaties
Lees ook:Seksleven leidt onder overgewicht
Lees ook:Met 3 kilo overgewicht meer kans op hartfalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>