Dr. Frank boos op artsenvereniging

De ‘dieetgoeroe’ Frank van Berkum, beter bekend als Dr. Frank, is boos op de artsenvereniging KNMG. De Raad voor Interne Tuchtrechtspraak van de KNMG onderzoekt namelijk of Dr. Frank misbruik maakt van zijn positie als arts om reclame te maken voor zijn populaire dieet.

Wat hem dat kan kosten? Zijn lidmaatschap van de KNMG! Niet dat dat heel veel effect zal hebben, want Van Berkum heeft Algemeen Dagblad laten weten dat hij zijn lidmaatschap allang heeft opgezegd. Maar op imagoschade zit Dr. Frank natuurlijk ook niet te wachten.

Dr. Frank is bekend geworden door zijn eiwitrijke dieet, het Dr. Frankdieet. Al vanaf het begin oogst hij veel kritiek door overal – onder andere op zijn boeken – in witte doktersjas en met stethoscoop om zijn nek te verschijnen.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) vindt dat het Dr. Frankdieet niet wetenschappelijk is bewezen en heeft hem daarop voor de Raad voor Interne Tuchtrechtspraak van artsenvereniging KNMG gesleept.

Gynaecoloog en voorzitter van de VtdK Cees Renckens in het AD: ‘Van Berkum heeft zelf nooit onderzoek gedaan. Uiteindelijk verwees hij naar wetenschappers in Maastricht die níet met ons willen praten. En naar een proefschrift dat over hele andere diëten gaat en waar nog fouten in staan ook.’

Bron: AD

Lees ook:Klacht tegen dr. Frank niet ontvankelijk
Lees ook:Antikwakzalvers dienen klacht in tegen Dr. Frank
Lees ook:‘Dr. Frank geeft helemaal geen individueel dieetadvies’
Lees ook:Gezond slank met Dr. Frank een bestseller
Lees ook:Dag Sonja Bakker, Hallo Dr. Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>