Nieuw: Obese over levensgevaarlijk overgewicht

Je heb overgewicht en overgewicht. De mensen die aan het nieuwe afvalprogramma Obese meedoen, hebben écht overgewicht. Zelfs levensgevaarlijk overgewicht. Zij zijn zo dik, dat ze – als ze zo door gaan – over een paar jaar niet meer leven. Wendy van Dijk gaat met hen de strijd tegen de kilo’s aan.

Vanavond is de eerste aflevering. Ik kijk er erg naar uit. Enerzijds omdat ik me toch afvraag hoe het ooit zover heeft kunnen komen? De kandidaat van vanavond, Danny Bouman, weegt 270 kilo’s. Geloof het of niet, 20 jaar geleden zag hij eruit als een jonge god. Hoe heeft het zo fout kunnen gaan?

Anderzijds trekt het programma me, omdat het heel ingetogen gemaakt lijkt. Geen sensatietelevisie. Dus ook geen afvalrace waarin we kandidaten wekenlang volgen. Nee, elke aflevering bevat één portret, waarin iemand een jaar lang wordt gevolgd, vanaf het moment dat hij of zij besluit om mee te doen.

Allemaal kijken dus!

Bekijk hier de promo van Obese.

Obese, vanavond, 20.00 uur op RTL 4.

 

 

 

 

Lees ook:Wat vind jij van Obese?
Lees ook:Overgewicht lijkt toch genetisch bepaald
Lees ook:Broer of zus beschermt tegen overgewicht
Lees ook:Enzo Knol openhartig over gepest worden
Lees ook:Grootste kist voor man van 300 kilo

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuw: Obese over levensgevaarlijk overgewicht

  1. Nooitmeeropdieet

    Hoi Amber,
    Ben benieuwd hoe je het programma vond. Het was naar mijn idee wel erg sensatiebelust en weinig gericht op de psychologische kant van het probleem.
    Het programma gaf naar mijn idee een slecht beeld van hoe belangrijk het is om op een gezonde manier af te vallen. Ik ben bang dat mensen nu weer massaal gaan afvallen en erg extreem. Waardoor het gros van de mensen over 2 jaar dikker zijn dan voor ze met het dieet begonnen.

    Ben benieuwd naar jouw mening.
    Groetjes Angèle

      /   Reply  / 
  2. martin hensen

    ik wil ook mee doen er aan deze programa

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>