De strijd tegen vet wordt een blitzkrieg

Als we de Sunday Times mogen geloven, dan behoort liposuctie over niet al te lange tijd tot het verleden. Voor wie zich langs de medische weg van wat vet wil ontdoen is er nu namelijke de Smartlipotechniek. En dat gaat volgens de Britse krant zo snel dat je voortaan tijdens de middagpauze je overtollig vet kunt kwijtraken. Smartlipo maakt gebruik van een kleine laser om het membraan van de vetcellen af te breken.

Eerst wordt de vetcel opengebroken, daarna worden de bloedvaten rond de vetcel ‘verzegeld’ om bloedingen te voorkomen en tenslotte wordt collageenweefsel aangemaakt zodat de huid zich vernauwt. Volgens de kosmetische klinieken in Groot-Brittannie die de behandeling vanaf deze week aanbieden (ongeveer 3000 euro), kun je op deze manier in een uur tijd verlost worden van cellulitis, kwabben op de bovenarmen, dikke dijen of andere onvolmaaktheden.

Volgens een Amerikaans vakblad kunnen dergelijke lasers in werkelijkheid echter slechts een kleine hoeveelheid vet per behandeling aanpakken. Aan vraag zal hoe dan ook geen gebrek zijn bij de Britse vrouwen, want na borstimplantaten is liposuctie een van de meest gevraagde kosmetische ingrepen.

Bron: HLN.be

Lees ook:Lang leve de dikke dijen!
Lees ook:Vet keert na liposuctie binnen 1 jaar weer terug
Lees ook:Dikkere friet in de strijd tegen overgewicht
Lees ook:Stormloop op anti-cellulitis onderbroek
Lees ook:Ligt in bruin vet de oplossing van ons overgewicht?

1 Reacties // Reageer

One thought on “De strijd tegen vet wordt een blitzkrieg

  1. Esther

    hihi

    Erg interessant uiteraard :) , bedankt voor de tip.
    Heb ook nog een website gevonden in nederland http://www.smartlipo.nl
    Misschien wel handig!

    groetjes
    Esther

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>