Kunstmatig sperma ontwikkeld tegen onvruchtbaarheid

Onderzoekers in het Britse Newscastle hebben de basis gelegd voor behandelingen tegen onvruchtbaarheid van mannen door sperma te ontwikkelen uit stamcellen. Met het sperma hebben zij eicellen van muizen bevrucht, wat tot de geboorte van zeven muizen heeft geleid, meldde het Britse dagblad The Guardian gisteren.

De techniek kan in de toekomst mogelijk ook bij mensen worden toegepast. "Daarvoor moeten we echter nog veel werk verzetten", aldus een van de professoren. De geboren muizen waren allemaal oncruchtbaar, abnormaal groot en hadden ademhalingsproblemen.

De wetenschappers hadden het kunstmatige sperma afgeleid van stamcellen van muizenembryo’s. Andere onderzoekers slaagden er eerder wel in sperma te produceren, maar het is de eerste keer dat er uit kunstmatig sperma leven is geproduceerd.

Bron: bijzijn.nl

Lees ook:Jongens kunnen na kanker mogelijk nog vader worden
Lees ook:Donorstamcel geneest borstkanker bij muizen
Lees ook:Hoeveelheid eicellen in de toekomst mogelijk onbeperkt
Lees ook:Slimme man heeft beter sperma
Lees ook:Man niet langer nodig om zwanger te raken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>