Kankerpatiënte stelt Oosterpoort aansprakelijk voor ziekte

Een vrouw die 28 jaar in cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen heeft gewerkt en lijdt aan longvlieskanker, heeft de gemeente Groningen aansprakelijk gesteld voor haar ziekte. De patiënt vermoedt dat er een verband is tussen haar ziekte en het asbest, dat deze week in de luchtinstallatie van het gemeentelijk cultuurcentrum werd aangetroffen.

Dat heeft haar advocaat, B. Ruers, gisteren gezegd. longvlieskanker wordt veroorxaakr door inademing van asbestvezels.

De Oosterpoort liet deze week nog weten dat het asbest ongevaarlijk is. Het zou zich niet of nauwelijks door de lucht hebben verspreid. Het aantal verspreide deeltjes liugt volgens het cultuurcentrum onder de norm. Raadsman Ruers snapt niets van de uitlatingen van de Oosterpoort. "Er bestaat geen norm voor asbest. De enige norm is nul."

Volgens de advocaat is het uitgesloten dat de vrouwe de ziekte elders heeft opgelopen. "We hebben vorig jaar al uitgebreid onderzocht hoe het mogelijk was dat zij deze vorm van kanker heeft gekrgen. Pas deze week kwamen we tot de conclusie dat het haar werk in de Oosterpoort moet zijn geweest."

Volgens de raadsman zijn er in het verleden meer medewerkers van de Oosterpoort overleden aan een normale vorm van longkanker. "Dat kan veroorzaakt zijn door asbest, maar kan ook andere oorzaken hebben", aldus Ruers. De advocaat pleit voor nader onderzoek naar deze eerdere sterfgevallen.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Asbest veel gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:Asbest gevaarlijker dan gedacht
Lees ook:Slachtoffers van asbest krijgen 16.000 euro
Lees ook:Badr Hari’s advocaat doet aangifte tegen tabaksfabrikanten
Lees ook:Vrouw tijdens behandeling overleden aan tbc

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>