Vaccin tegen baarmoederhalskanker beschikbaar

Het vaccin tegen baarmoederhalskanker is sinds gisteren beschikbaar. Alle jonge meisjes vanaf 9 jaar en vrouwen tot en met 26 jaar kunnen zich laten vaccineren. Het middel, met de naam Gardasil, voorkomt de overdracht van het humaan papilloma virus (HPV), dat tumoren kan veroorzaken. Elk jaar overlijden in Nederland ongeveer 200 vrouwen aan baarmoederhalskanker.

De Europese Unie keurde het vaccin in september goed. Volgens de fabrikant, Sanofi Pasteur MSD, kan driekwart van de gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen. Het bedrijf hoopt dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid het middel opneemt in het rijksvaccinatieprogramma. Hoogervorst besluit naar verwachting nog dit jaar of hij de gezondheidsraad onderzoek laat doen naar het nieuwe vaccin.

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door een virus dat zich via seksueel contact verspreidt. Het gros van de vrouwen draagt het virus bij zich. Het ontwikkelt zich niet bij iedereen tot kanker. Het vaccin zou moeten worden geïnjecteerd bij meisjes van negen tot en met 26 jaar en ook bij jongens van negen tot en met vijftien. Mensen kunnen zich laten inenten bij de huisarts.

Later vandaag meer over de kennis van de Nederlandse vrouw over baarmoederhalskanker

Bron: AD.nl

Lees ook:Nog dit jaar vaccin tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:‘Meer doden door vaccinatie baarmoederhalskanker’
Lees ook:Vaccin tegen baarmoederhalskanker goedgekeurd
Lees ook:Vrouwen weten niet wat de oorzaak van baarmoederhalskanker is
Lees ook:Advies: HPV-vaccin niet in basispakket

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaccin tegen baarmoederhalskanker beschikbaar

  1. Lugtigheid

    nou, ik heb eens een griepprik gehad, en ik viel ervan, dus gelijk mijn ziektenkostenverzekering opgezegd, want daar kwam ik niet voor, als ze niet kunnen zorgen dat ik goede medicijnen krijg dan zijn ze niet nodig. wat heb je nou aan een dokter die het vak van mengele geleerd heeft, hij richt meer aan dan dat hij kan genezen. ik ga er dus niet meer heen. Ik heb gemerkt dat mij stem nu ook anders is, een land besturen is wat anders dan het uit laten sterven, en moet je daarom nou zonodig belasting betalen??

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Canadezen: twijfel over nut vaccin baarmoederhalskanker | INFOPLAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>