Langere openingstijd Depressielijn tijdens kerst


De kerstdagen horen eigenlijk een periode van warmte en gezelligheid te zijn. Maar als je een depressie hebt, ervaar je dat vaak heel anders. Daarom heeft de Stichting Pandora besloten om de Depressielijn van 22 tot en met 26 december bereikbaar te laten zijn van 13 tot 17 uur. Met deze extra openingstijden wil Stichting Pandora logenoten met de feestdagen te ondersteunen.

 

Met de feestdagen in het vooruitzicht bedenken mensen met depressies hoe ze deze dagen gaan invullen. De medewerkers van de Pandora Depressielijn kennen dit vraagstuk en weten allen uit ervaring wat het is om depressief de feestdagen in te gaan.

De gehele decembermaand en juist ook met de kerstdagen willen onze medewerkers er zijn voor lotgenoten die het hiermee moeilijk hebben. Zij bieden een luisterend oor en geven tips en adviezen.

Uit de telefoongesprekken die medewerkers in 2004 en 2005 hebben gevoerd, viel op dat de uitzichtloosheid voor mensen met depressies tijdens de feestdagen extra zwaar vallen. Veelal zijn de bellers mensen die hun naaste hebben verloren en de zin van het leven kwijt zijn. De kerst geeft een extra lading aan hun gevoel van eenzaamheid. In ongeveer de helft van de gesprekken vertellen bellers over hun beleving van de feestdagen en de manier waarop zij deze dagen willen en kunnen invullen.

De Depressielijn is bereikbaar onder nummer: 0900-6120909 (€ 0,10 pm)
22 t/m 26 december van 13 tot 17 uur
elke maandag t/m donderdag van 19 tot 21 uur

Ook is de stichting via internet bereikbaar: www.stichtingpandora.nl

Lees ook:Depressielijn draait overuren tijdens kerst
Lees ook:Alleen met kerst? (deel 1)
Lees ook:Nederlander komt 4 kilo aan tijdens de feestdagen
Lees ook:Meer hartaanvallen tijdens kerst en Nieuwjaar
Lees ook:Veiligheid centraal in Week van de Psychiatrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>