Amerikaanse artsen willen baarmoeder transplanteren

Amerikaanse artsen willen voor het eerst in de geschiedenis van hun land een baarmoeder transplanteren. De techniek moet moeders met kinderwens helpen die hun eigen baarmoeder door een ongeluk of door kanker kwijt zijn.

Volgens de krant Washington Post gaat het om de tweede dergelijke transplantatie wereldwijd. In 2002 hebben chirurgen in Saoedi-Arabië bij een 26-jarige vrouw de baarmoeder van een 46-jarige donor ingeplant. Maar wegens complicaties diende het orgaan weer te worden verwijderd.

Nu wil gynaecologisch oncoloog Giuseppe Del Priore van het New York Downtown Hospital zich aan het experiment wagen. Hij heeft vertrouwen in de goede afloop na ettelijke gelukte pogingen bij ratten, varkens, hazen en rhesusapen. Maar onder ethici is de ingreep omstreden omdat er ook de mogelijkheid van adoptie bestaat.

Bron: hln.be 

Lees ook:Gynaecologen starten website over menstruatieklachten
Lees ook:Baarmoedertransplantatie mogelijk ook in Nederland
Lees ook:Baarmoeder Camilla verwijderd
Lees ook:Artsen laten patiënte sterven
Lees ook:Eerste stofslachtoffer 9/11 gestorven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>